Saint Antonin Noble Val (75min)


Mooi stadje met een rijk verleden. Er wonen nogal wat Engelsen, Belgen, Nederlanders en Duitsers wat een internationale en geanimeerde sfeer aan het dorp geeft. Bovendien zijn er veel terrasjes en winkeltjes. Er kan gekanood worden. Markt op zondag. Vanuit Najc richting Laguépie en dan rechtsaf de D115 volgen. Andere mogelijkheid is om vanuit Villefranche richting Montauban te nemen tot Septfonds en dan linksaf de D5 nemen. Deze laatste route is sneller, maar minder mooi.


Conques (75 min)

Door vanuit Marcillac de D 601 N te volgen komt men in Conques (zie boven).Conques wordt wel de "Haut-lieu de l'art Roman" genoemd en dat is terecht. Verscholen in de bergplooien van de gorges du Dourdou ligt het vestingplaatsje met het klooster en z'n stijle straatjes. Het leuke is dat er in het dorp nog echt geleefd wordt door gewone mensen en in het klooster lopen paters rond. 

Je hebt daardoor minder het gevoel dat je in een openlucht museum rondloopt. In het klooster wordt de relikwie van Ste Foi bewaard. De schrijn is een verbazende mengeling van stijlen en materialen. Sommige delen stammen uit Keltische en Romeinse tijden. Er zijn allerlei boekjes te koop met o.a. de legende van Ste Foye. 


Saint Léons en Millau (2 uur)


Sint Léons is de geboorteplaats van Jean-Henri Fabre, een beroemd insectendeskundige uit de vorige eeuw. Er is een interessant insectenmuseum "Micropolis" met veel levend materiaal, zeer geschikt voor kinderen.


Dit is goed te combineren met een bezoek aan Millau (spreek uit miejo), levendig stadje aan de Tarn met een mooi oud centrum. Voormalig centrum van de leerindustrie. Beroemd om z'n duizelingwekkend viaduct. Markt op vrijdagochtend.
Mooie route via Pont de Salars.


Figeac (60 min)
Aardig stadje aan de Lot, net buiten het departement. Geboorteplaats van Champolion, de ontdekker van de betekenis van de egyptische hiërogliefen. Er is een museum dat aan hem gewijd is.

Terug