Albi (50 min)


Mooie stad aan de Tarn. Interessante architectuur, hoofdzakelijk opgetrokken uit baksteen. Imposante kathedraal als bolwerk tegen de Catharen. Zeer rijk geornamenteerd van binnen. Verder het aartsbisschoppelijk paleis en het museum van Toulouse de Lautrec. Het is leuk om beneden langs de Tarn te wandelen en door het oude centrum. Mooie winkels met veel keus.

Rodez (60 min)
Hoofdstad van het departement.
Imposante kathedraal. Markt op zaterdag ochternd.

Grottes de Foissac
Saut de la Mounine(45 min)

Na Villefranche richting Figeac (D 922) langs Villeneuve (ook een bastide)
Ongeveer 10 km na Villeneuve bij kruising linksaf richting Foissac. De grotten staan duidelijk aangegeven. Kalkafzettingen (druipsteen) en restanten van préhistorische bewoning en grafresten (geraamte Arthur !). De weg vervolgend, bijvoorbeeld langs Balaguier d'Olt en Ambeyrac (mooie route) komt men bij la Saute de la Mounine. Er is een legende aan die plaats verbonden, die ik op verzoek, bij een goed glas, met plezier zal vertellen.

Cordes (50 min)


Prachtige, goed geconserveerde bastide, mooi gelegen op een heuvel. Veel bezienswaardige gevels en schilderachtige straatjes. Veel cafés, terrasjes, restaurants en boutiekjes. Tamelijk toeristisch. Het beste te bezoeken op een doordeweekse dag. Te combineren met Monestiés.


Najac (40 min)


Najac is een goed bewaard gebleven bastide met een indrukwekkend kasteel. Er zijn diverse cafés met terrasjes en restaurants. Het kasteel is een knap staaltje van militaire architectuur en de gids heeft er goede uitleg bij. 
Mooie route langs Cadoulette, Lescure Jaoul, Lunac en La Fouillade.
Lunac is de moeite waard om even te bekijken. Kasteel en prachtige primitieve zandstenen beeldjes uit de middeleeuwen boven de vensters aan de achterkant van de kerk. Via een klein deurtje naast de kerk kan men in de tuin erachter komen.
La Fouillade heeft 2 gezellige terrasjes in het centrum en een supermarkt en diverse winkels.
Vanuit La Salvetat eerst richting Villefranche. Voor Pradials linksaf slaan richting Cadoulette (D 71) en dan rechtsaf de D 39 volgen. 

Terug