Villefranche de Rouergue
(25 min)  Villefranche is een grote bastide uit de XIIIe eeuw aan de Aveyron. Elke donderdag is er een uitgebreide markt tussen 9.00 en 12.00 uur. Bezienswaardig: Cathedraal (in de zomer kun je in de toren en dan heb je een prachtig uitzicht op het gekrioel van de markt onder je), kloostergang (bij het ziekenhuis "La Chartreuse"), église des pénitents noirs, place des arcades en de vele kleine straatjes en steegjes in het oude centrum. Naast de brug over de Aveyron is het office de tourisme. Mooie route via Labastide L'Evêque langs de Aveyron ( gorges).

Sauveterre (20 min) 


De best bewaarde bastide van Frankrijk. Leuk terras, een pizzeria en een gewoon restaurantje waar je buiten kunt eten. Tijdens het toeristisch seizoen is er op vrijdag een avondmarkt vanaf 18u30. In het office de tourisme vindt men behalve allerlei informatie over de omgeving ook de tijden van de rondleiding. Onder de arcades is een permanente expositie van het wandkledenatelier "La Licorne".
Vanaf de camping richting Tayrac en Pradinas (D 85). Voor Pradinas rechtsaf richting Sauveterre. Links van de weg is een oude toren te zien, restant van het kasteel van Castelnau.


Château du Bosc (40 min)

Het zomerkasteel van de familie van de schilder Toulouse Lautrec. Stijlkamers en een prachtige tuin. Rondleiding door de nazaten van de schilder.

La Garde Viaur (40 min)

Middeleeuws, authentiek dorpje, mooi gelegen aan de Viaur (spreek uit Vioor). Zwemgelegenheid, bar, restaurant aan het water. In Pradials de D71 volgen naar Lescure Jaoul. In Lescure Jaoul afslaan richting St. André de Najac (D544). Van daaruit richting La Garde Viaur (D 239). Zie ook wandelingenboekje "Topoguide".


Belcastel (30 min)


Middeleeuws dorpje met kasteel. Prachtig gelegen en mooie route ernaar toe. Er zijn 2 restaurants, die allebij goed zijn. Le 1909 van de familie Couderc is het best betaalbaar.

Eventueel te combineren met Marcillac, Clairvaux en Bruéjouls. Mooie dorpen met een wat afwijkende architectuur en gekenmerkt door het rode gesteente. Het is het enige wijngebied van de Aveyron. Voor mensen die geïnteresseerd zijn om wijn te kopen kan Le Domaine du Cros van Phillipe Teuliers in Goutrens aanbevolen worden (in het dorp Goutrens staan borden hoe je daar kunt komen). 


Dierenpark van Pradinas en museum (10 min)

Pradinas is een piepklein dorpje met een dierenpark met vooral hertachtigen maar ook wolven, beren en lynxen.
Ook kinderboerderij en treintje. Vooral leuk voor kinderen, maar af te raden als het erg warm is, want er is weinig schaduw.
In het dierenpark is ook een fraai museum, waar men zich een goed beeld kan vormen van het leven op het platteland in vroeger tijden.
Entree dierenpark + museum 12€/volwassene en 7€/kind (3 tot 11 jaar) 
Behalve een dierenpark bezit Pradinas ook een fraai museum, waar men zich een goed beeld kan vormen van het leven op het platteland in vroeger tijden.


Rechts van de D 85 is de afslag La Planque. Als men die weg volgt, komt men eerst langs het kasteel La Planque en vervolgens langs de hertenfokkerij met grote kuddes van diverse soorten herten.
La Planque was de zetel van de "seigneurie" (heerlijkheid) van Pradinas.


Terug